Binnenkijken bij

Monique en Nico

Onze houten designkeuken heeft een formidabel kookeiland in een indrukwekkende kleur

Rust, warmte en elegant bulthaup design typeren de ruimtelijke, moderne keuken van Monique en Nico. Zij lieten een plan ontwerpen door een architect en dat naar een volledig uitgeruste bulthaup keuken vertalen door Stadshaege Keukendesign.

Het is een heerlijke centrale plaats in huis. Van achter het formidabele kookeiland – in de indrukwekkende kleur grafiet met een zeer sterk dekton laos (donker gemarmerd) werkblad – kijken Monique en Nico uit over de eettafel en naar de tuin. Ook de verbinding met de woonkamer is helemaal open, met slechts de glazen schuifdeuren als overgang naar de houten designkeuken.

Industriële uitstraling
De strakke, industriële uitstraling van het grafiet kookeiland wordt ‘verzacht’ door de hoge kastenwanden die van warm natuureiken zijn met een zaagstructuur erin. Het eiland – of eigenlijk: schiereiland – biedt veel opbergruimte aan beide zijden. Koken doen ze op de ATAG inductieplaat met een gaswokbrander als extra toegevoegde waarde. De afzuiging is subtiel geïntegreerd in de koof boven het kookeiland.

bulthaup lijnenspel
De kastenwand achter het eiland is erg groot, maar oogt niet te groot dankzij de deur naar de gang die het beeld mooi ‘breekt’. De houten zijpanelen lopen verder door naar de hal; het schakelmateriaal is daar zelfs in verwerkt, een fraai detail. De twee ovens van Miele en de wijnklimaatkast houden het strakke bulthaup lijnenspel intact, net als de mooie grepen op één lijn op de houten fronts. Het RVS detail van de grepen komt verder onder andere terug in de plinten, de afzuiginstallatie en de Quooker.

De tweede hoge wand is mooi ingebouwd en brengt het koffieapparaat (ook van Miele) binnen handbereik wanneer je gezellig bij elkaar zit aan de eettafel. Een kers op de taart die deze bulthaup keuken is. De puzzel die via het plan van de architect werden door Stadshaege Keukendesign en bulthaup mooi in elkaar gelegd. Én werd door monteurs Tim en Teun op vakkundige en zorgvuldige wijze uitgevoerd.