Binnenkijken bij

Nathalie en Alexander

Een sfeervolle Scandinavische keuken

In de setting met het royaal binnenvallende licht en de houten vloer en eettafel krijgt de bulthaup keuken van Nathalie en Alexander een sfeervolle Scandinavische uitstraling. Een elegant plaatje en zeer fijn in het gebruik.

Want hoe mooi ook, de keuken staat er niet alleen voor de sier, benadrukt Alexander. ‘We brengen er veel tijd in door. Feitelijk koken we drie keer per dag, want wij houden erg van een goed ontbijt en een goede lunch.’ Daar is de bulthaup keuken dan ook helemaal op ingericht: met de grote werkbank, de Quooker, de twee ovens (combimagnetron en bakoven) en de grote koelkast met vershoudladen erin.

Stadshaege Keukendesign
De wens om de oude keuken te vervangen hadden ze al enige tijd. Een bulthaup keuken hadden ze eerder gehad en dat smaakte naar meer. Nathalie zag deze keuken toen ze langs de showroom van Stadshaege Keukendesign liep en wist meteen: dat is hem! In samenspraak met Filip Leenman werd daar vervolgens een passende indeling van gemaakt. ‘We houden van de greeploze uitvoering en vinden dit dikke, robuustere blad erbij heel mooi. En we weten uit ervaring: je weet dat er nooit wat mee is, als je voor een bulthaup keuken kiest.’

Gesloten geheel
Aan het kookeiland koken ze op de Bora inductieplaat met kookveldafzuiging (‘we wilden van het gas af en we wilden geen afzuigkap meer; daar heeft Filip goed in geadviseerd’), met de Quooker binnen handbereik. Verder biedt het eiland veel opbergruimte in de kasten en laden, waarbij de kasten aan de kant van de eettafel een mooi gesloten geheel vormen.

Naast de ingebouwde apparatenwand zit een gezellig koffiehoekje waarmee bovendien slim de afvoer van de bovenverdieping is weggewerkt. ‘De installateur heeft voor de planken een oude kastdeur verzaagd van precies dezelfde keuken. Daardoor is ook dat hoekje helemaal in stijl afgewerkt.’

Het extra bulthaup kastje ten slotte is een prachtige verbindende schakel tussen keuken en eetruimte.