Binnenkijken bij

Willy en Bart

De strakke leefkeuken op een zeer centrale plaats

Willy en Bart wonen op de bovenste verdieping van een nieuw appartementengebouw met een prachtig uitzicht op de omgeving. Het hart van hun appartement is een prachtige, strakke leefkeuken van bulthaup die ze lieten ontwerpen en vormgeven door Stadshaege Keukendesign in Amersfoort.

De eigenaren van de appartementen lieten deze zelf bouwen, in een zogenaamd CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dat gaf iedereen de vrijheid om de woningen zelf in te delen. Willy en Bart zochten voor de zeer centrale plaats in hun interieur een moderne keuken met een groot kookeiland en die vonden ze bij Stadshaege Keukendesign, met de kenmerkende strakke belijning van bulthaup.

Kleine uitdaging in het keukenontwerp was de flinke hoogte van het plafond, waarop de hoogte van de hoge wand met apparatuur werd afgestemd. Dankzij de nis in het ontwerp, het verspringen van de hoogste kasten en de open ombouw aan de bovenkant blijft het aanzicht van de wand luchtig en open.

bulthaup wit met leem
De combinatie van een wit kookeiland met de zachte, leemkleurige achterwand dachten Willy en Bart samen uit met Filip Leenman van Stadshaege. De apparatuur zochten ze allemaal uit bij Miele. ‘We hebben ons niet heel lang georiënteerd hoor’, vertelt Bart. ‘We zochten keukenapparatuur van goede kwaliteit en die er mooi uitzag en die heeft Miele. Daarmee was de keuze voor ons snel gemaakt.’ Inductieplaat, vaatwasser, koelkast, combi-stoomoven en oven met magnetronfunctie zijn alle van Miele en daarbij genieten Willy en Bart voor het eerst van het gemak van de Quooker.

Op de samenwerking met Stadshaege Keukendesign kijken ze zeer positief terug: ‘We hebben fijn contact gehad in het proces en in de installatie is alles prima verlopen.’