Binnenkijken bij

Daniëlle en Jerry

Onze strakke witte designkeuken. Toen in chroom, nu in rvs

Deze strakke designkeuken van Bulthaup stond al sinds hun trouwen op het verlanglijstje van Daniëlle en Jerry. In hun nieuwe huis kon die wens gerealiseerd worden.

‘Het is een nieuwbouwwoning en er zat een vaste keukenleverancier op het project, maar dat was niet wat wij wilden. Wij wisten al dat het een Bulthaup-keuken moest worden. Dat was eigenlijk geen concurrentie’, vertelt Jerry lachend. ‘We houden van design en Bulthaup is een klassieker.’

NEFF
Hij is thuis in de materie, want Jerry werkt zelf voor Bosch. ‘De apparatuur moest dus uit hetzelfde bedrijf komen. We hebben voor NEFF gekozen: apparaten met een mooi design, dat sloot goed aan in het geheel.’ In de wandkast zitten twee ovens, één combi en één stoom, een warmhoudla en een en twee kasten met daarin een grote koelkast en een grote vriezer.

In de NEFF-inductieplaat zit de afzuiginstallatie geïntegreerd. Zo hoefde er geen kap boven het kookeiland en bleef het gehele keukendesign zo strak mogelijk. Net als in hun vorige woning hebben ze een Quooker – toen in chroom, nu in rvs.

Zitgedeelte
De keuken is meteen ’s ochtends al de verzamelplek in huis. Er is een zitgedeelte bij het kookeiland en ook de vensterbank, betimmerd met het vloerhout uit de woonkamer, is een heerlijke plek om lekker in het zonnetje te zitten. Vanuit de keuken kijk je uit op de eettafel en de open haard in de woonkamer. ‘Ook als er visite over de vloer is heb je daardoor tijdens het koken contact met elkaar.’

Naast het kookeiland en de kast aan de wand is er een koffiecorner gecreëerd in de keuken. ‘Wij kwamen bij Stadshaege Keukendesign en werden geholpen door Philip. Hij zag een loze ruimte en kwam met dit idee. Anders zou de muur doorgetrokken worden. In overleg met de bouwer is de ruimte nu vrijgehouden. Heel handig: anders heb je het koffieapparaat en de cups altijd op het eiland staan. Dat blijft nu mooi strak. Perfect opgelost.