Binnenkijken bij

Myrthe en Jeroen

Binnenkijken bij Jeroen en Myrthe: een prachtige lichte keuken die uitkijkt op de tuin

Jeroen, Myrthe en hun drie opgroeiende dochters hadden al een tijdje het verlangen om hun keuken te transformeren tot een fijne en gezellige leefkeuken. Dit leidde tot een spannende samenwerking met een architect en de keuze voor een Bulthaup-keuken bij Stadshaege Keukendesign. Hieronder vertelt Myrthe ons meer over hun keuzes en ervaringen rondom dit project.

Het creëren van een ruime en gezellige keuken

Bij het uitbouwen vonden Jeroen een Myrthe een aantal dingen belangrijk voor hun nieuwe keuken. “Nu onze kinderen ouder worden en vrienden meenemen, is het prettig als je de ruimte hebt en elkaar niet voor de voeten loopt”, begint Myrthe te vertellen. “Ook wilden we onze tuin meer bij het huis betrekken. Vanuit de woonkamer hadden we beperkt zicht op de tuin, dus we dachten dat een uitbouw met een soort serre de perfecte oplossing zou zijn. Hiervoor hebben we een architect in de handen genomen die een mooi plan voor ons heeft gemaakt.”

De perfecte match met een Bulthaup-keuken

Myrthe vervolgt: “Toen we ons de keukeninrichting begonnen voor te stellen, wilden we iets moderns en straks, maar tegelijkertijd ook iets dat perfect bij de buitenruimte zou passen. Dat bracht ons bij Bulthaup Stadshaege Keukendesign. We hadden het merk al gezien bij vrienden en na wat online onderzoek ontvingen we brochures over de filosofie van Bulthaup. De stijlvolle ontwerpen en de rust die ze uitstralen in combinatie met functionaliteit spraken ons enorm aan.”

Een natuurlijke en lichte keuken die rust uitstraalt

De keuken die Myrthe en Jeroen hebben gekozen, is een prachtig voorbeeld van tijdloos modern design. De witte kastjes en kookeiland worden aangevuld met lichte houten accenten. “Het is rustig en strak, met niet te veel afleiding van de tuin”, aldus Myrthe. “Vanuit de keuken heb je echt het gevoel dat je in de tuin bent. Dat binnen-buiten gevoel was echt iets waar we voor gingen.”

Hoe gebruiken jullie de keuken in het dagelijks leven?

Een van de doelen van de nieuwe keuken was het creëren van een ruime leefkeuken waar het hele gezin samen van kan genieten. “Onze keuken is een beetje het centrum van ons huis geworden”, vertelt Myrthe enthousiast. “Vanaf het kookeiland kijk je uit op de eettafel waardoor je altijd contact met elkaar houdt. Ook is de keuken met een stalen deur af te sluiten van de woonkamer, waardoor onze dochters of wij zelf vrienden over de vloer kunnen hebben zonder dat we elkaar storen. Het is een hele natuurlijke verbinding.”

Dankzij de eettafel kan het gezin nu heerlijk in de keuken zitten met een uitzicht op de tuin, die door middel van het openen van de schuifdeur prachtig bij de keuken wordt betrokken.

Wat vonden jullie nog meer belangrijk aan de keuken?

“We vonden het ook belangrijk dat de keuken niet alleen mooi, maar ook functioneel zou worden”, benadrukt Myrthe. “Filip, onze contactpersoon, was geweldig in het ontwerpen van een keuken die intuïtief werkt. Alles is binnen handbereik, en de indeling van het kookeiland is slim bedacht. Het spoelgedeelte heeft bijvoorbeeld een eigen plek gekregen wat ervoor zorgt dat alles heel natuurlijk aanvoelt. Zijn expertise was echt een waardevolle toevoeging voor dit project.”

De service van Stadshaege Keukendesign

De ondersteuning van Filip was ook buiten de keuken om te merken: “Filip gaf ons waardevolle tips over vloeren, tafels, verlichting en tegels. Dit zijn dingen die je misschien niet meteen in gedachten hebt als je aan de keuken denkt, maar ze brengen de hele ruimte samen. Dankzij zijn netwerk van betrouwbare contacten hebben we ook de eettafel en vloer in dezelfde stijl kunnen realiseren. Ook kregen we inspirerende voorbeelden van andere projecten te zien, waardoor we zelf makkelijker keuzes konden maken over onze eigen keuken. Al met al was het een geslaagd project.”