Binnenkijken bij

John en Emilia

Binnenkijken bij John en Emilia: een strakke lichte designkeuken met veel werk- en opbergruimte

Kortgeleden hebben John en Emilia gekozen voor een complete verbouwing van de benedenverdieping. Een nieuwe vloer met vloerverwarming is het ideale moment om gelijk alles onder handen te nemen, waardoor het stel ervoor heeft gekozen om ook een volledig nieuwe keuken aan te schaffen. Hieronder vertellen John en Emilia meer over dit proces en over de samenwerking met Bulthaup Stadshaege Keukendesign.

Een volledig nieuwe benedenverdieping

“Het is een project waar we al een aantal jaren tegenaan zaten te kijken”, begint John te vertellen. “Daarom was het ook wel fijn dat we alles in één keer hebben gedaan. De volledige benedenverdieping is veranderd. Alleen de eetkamer is nog hetzelfde, maar ook dat gaan we nog aanpakken. Ons motto was eigenlijk: ‘verhuizen in ons eigen huis’.”

Een groot verschil

Vergeleken met de vorige keuken is de nieuwe witte keuken een wereld van verschil. “Hiervoor hadden we een rode keuken”, legt Emilia uit. “Nu hebben we een strakke lichte keuken met veel extra ruimte. De bovenkastjes zijn van plaats verwisseld en de koelkast en oven hebben een nieuwe plek. We zijn ook trots op dat al onze oude spullen een nieuwe bestemming hebben gekregen via een kringloopwinkel, waardoor we bijna niks hebben weggegooid. De ruimte heeft nu een volledig andere sfeer.”

Alle ruimte om je ding te doen

Op de vraag ‘wat vonden jullie belangrijk voor deze keuken?’ antwoordden John en Emilia allebei hetzelfde: “Er is veel werk- en opbergruimte waardoor we lekker ons ding kunnen doen in de keuken. We koken graag voor elkaar en hebben nu ook hele fijne apparaten die ons daarbij helpen, zoals een stoomoven, Quooker, broodmachine en inductieplaat. Er is genoeg ruimte om deze apparaten weg te zetten zonder dat het druk aanvoelt. Verder was het even wennen om van het gas af te gaan, maar alles werkt super! Ook de nieuwe afzuiger werkt perfect.”

Focus op functionaliteit

“Er is goed nagedacht over de indeling van de keuken”, vertelt Emilia. “De vaatwasser kon in de vorige keuken niet volledig open als er een laadje open stond, waardoor uitruimen niet optimaal ging. In deze keuken kan dat wel, én er is veel extra ruimte gekomen door de slimme indeling, zoals door het gebruik van een draaikastje in de hoek waardoor er geen loze ruimte is.”

Speels effect

“Daarnaast vind ik het heel leuk dat het niet zomaar een lichte keuken is”, vervolgt Emilia. “Bij verschillende soorten lichtinval krijgen de materialen steeds nét een andere kleur. Zo lijkt het soms alsof er verschillende soorten grijs in de keuken zitten, afhankelijk van het natuurlijke zonlicht of juist kunstmatig licht van de spotjes. Dat geeft de keuken een leuk speels effect.”

De samenwerking

“Bulthaup Stadshaege Keukendesign heeft ons goed ondersteund door het geven van voorbeelden en adviezen”, legt John uit. “Ze waren heel betrokken en gaven ons alle tijd om keuzes te maken. We voelden gelijk dat het goed zat met de kwaliteit van de materialen en ook dat de plaatsing goed zou gaan. Alles is uiteindelijk ook heel goed verlopen.”