Binnenkijken bij

Joop

Binnenkijken bij Joop: Vernieuwing in een klassieke Bulthaup keuken

De oude keuken van Joop sloot niet meer aan bij zijn wensen en daarom liet hij deze renoveren door Stadshaege Keukendesign. Het behouden van het originele granieten blad was een duurzame keuze en vormde het beginpunt voor de goednieuwe, functionele keuken.

Een duurzame keuken

Het hergebruik van het originele Impala granieten blad, dat al meer dan twee decennia oud was, fungeerde als startpunt en inspiratie voor de nieuwe keuken. Dit werkblad vormt een prachtig contrast met de licht kiezelkleurige keukenkasten. De houten elementen van de achtermuur, keukentafel en werkkast geven het geheel een warme en gezellige uitstraling.

Heerlijk koken op hoogwaardige apparatuur

Joop investeerde in hoogwaardige Gaggenau-apparatuur, waaronder een oven, stoomoven en warmhoudlade. Hiermee kan hij zijn passie voor koken volledig tot uiting laten komen. Vanachter het gasstel kan hij tijdens het koken de hele ruimte zien. Tussen de gaspitten zit een grillplaat die verschijnt na het openen van een klep; ideaal voor het grillen van groenten, vis of vlees. Met een focus op kwalitatieve apparatuur is koken in deze keuken een groot plezier.

Bijzondere werkkast

De keuken biedt niet alleen hoogwaardige apparatuur, maar ook een bijzondere opbergruimte. De opvallende werkkast, ontworpen volgens het b2-systeem van Bulthaup, biedt een overzichtelijke en stijlvolle plek voor keukengerei. Deze kast is geïnspireerd op de gereedschapskist van een timmerman: wie de kofferdeuren opendoet, krijgt in één oogopslag de gehele inhoud te zien. Functioneel én esthetisch.

Een Bulthaup keuken om van te genieten

In de bijkeuken staat een roestvrijstalen koelkast met een op maat gemaakte omliggende kastenwand. De keuken wordt compleet gemaakt door de barkrukjes aan het kookeiland waarmee vrienden of familie altijd dichtbij kunnen zijn wanneer Joop in de keuken staat. Vanuit de Gaggenau-wijnklimaatkast is een heerlijk complementair wijntje snel gepakt; een échte keuken voor levensgenieters dus.