Binnenkijken bij

Karin en Matthijs

Binnenkijken bij Karin en Matthijs: een tijdloze Bulthaup Keuken die een gevoel van rust uitstraalt

Karin en Matthijs hebben onlangs een prachtige keuken laten bouwen in hun nieuwbouwhuis en zijn erg tevreden met het resultaat. Met behulp van Bulthaup Stadshaege KeukenDesign hebben ze een keuken gecreëerd die niet alleen functioneel is maar ook een gevoel van rust uitstraalt. Hieronder vertelt Karin meer over het proces en over de keuzes die ze hebben gemaakt.

Een nieuwe start in een nieuw huis

“Toen we naar ons nieuwe huis verhuisden moesten we heel snel een keuken uitzoeken”, begint Karin te vertellen. “We waren gebonden aan de plekken voor onder andere de kraan en de afvoer omdat de vorige eigenaar van het perceel dat al in gang had gezet. Om die reden moesten we snel op zoek naar een keukenleverancier. Mijn vorige keuken heb ik bij Bulthaup in Rotterdam gekocht. Dat ging toen heel prettig en vlot dus vandaar dat we nu weer bij een Bulthaup leverancier gingen kijken.”

Een stijlvolle keuze met natuurlijke elementen

“We gingen met de plattegrond naar Filip van Stadshaege waarna we er eigenlijk wel snel uit waren”, vervolgt Karin. “Matthijs en ik wisten redelijk goed wat we wilden. Onze vorige keuken was ook heel strak en dat beviel erg goed. Wel hebben we gekozen voor lichte houten kastdeurtjes om het geheel wat warmer te laten ogen. Ze hadden mooie voorbeelden in de winkel dus we hebben vrij snel een keuze kunnen maken. Filip luisterde naar onze ideeën en naar wat wij belangrijk vonden. Daarna gaf hij vanuit zijn expertise een eerlijk advies. Dat vonden wij prettig werken.”

Slimme functionaliteit met een eiland

Het element boven het schiereiland was een latere toevoeging aan het ontwerp. “Het was voornamelijk bedoeld voor meer opbergruimte”, legt Karin uit. “In eerste instantie was ik bang dat ik mijn spullen niet kwijt zou kunnen omdat we hiervoor een grotere keuken hadden. Nu vind ik het vooral heel fijn dat hij zo compact is. Vergeleken met mijn verwachting zit er ongelooflijk veel ruimte in de keuken omdat hij heel functioneel en optimaal is ingedeeld. Dit komt deels door de kastjes aan beide kanten van het eiland en de bovenkastjes die we hiervoor niet hadden.”

De basis voor gezelligheid

“Alles in de keuken is binnen handbereik”, vertelt Karin. “We vinden het ook fijn dat het makkelijker is om samen te koken. Zo kunnen we bijvoorbeeld aan weerszijden van het schiereiland staan zodat je elkaar niet in de weg zit tijdens het groenten snijden. We staan eigenlijk elke avond wel samen in de keuken.”

Tijdloos chique

Het tijdloze ontwerp van de keuken past perfect bij hun moderne huis en zorgt ervoor dat het een gevoel van rust en eenvoud behoudt. Karin merkt op: “Zelf vind ik de stijl te omschrijven als tijdloos chique. We hebben de keuken heel rustig gehouden en bijna alles past er qua kleur goed bij. Het is een zeer geslaagd project.”