Binnenkijken bij

Michael en Luckje

De keuken van bulthaup werd een echte woonkeuken

De voormalige praktijkruimte op de benedenverdieping van de woning van Michael en Luckje is een heerlijke woonkeuken van bulthaup geworden. Het strakke bulthaup design, het frisse wit van het eiland en de warmte van de donkere kastenwand zijn volmaakt in harmonie; fraai afgemaakt met de houten en groene details in de ruimte eromheen.

Ze waren niet onbekend met een keuken van bulthaup. Al eerder hadden Michael en Luckje in deze ruimte een ‘waterblok’ van bulthaup laten plaatsen, met losse bulthaup elementen eromheen. Eén daarvan was het kastmeubel dat in de nieuwe keuken gebleven is. ‘Die elementen waren nog zó goed na 25 jaar dat we voor deze keuken direct weer voor bulthaup gekozen hebben’, vertelt Luckje.

RVS werkblad

Hun dochter is architect. Zij tekende de indeling van de ruimte uit. Bij Stadshaege Keukendesign lieten Michael en Luckje zich verder adviseren over het keukenontwerp. Het witte kookeiland is het kloppend hart van de keuken en de lange zwarte kastenwand erachter – met een mooie bruine gloed erdoorheen – voegt een warme ambiance toe, versterkt door de sfeerverlichting in de plankjes in de nis. Het geborsteld RVS dat we in het strakke, dunne werkblad en de voet zien is het verbindende element dat alles samenbrengt.

Kwaliteit keukenapparatuur

‘De keukenapparatuur hebben we bij Stadshaege Keukendesign afgestemd met Filip. Die is van net zo’n goede kwaliteit als bulthaup zelf. Het is fijn dat we in Amersfoort op deze manier alles bij elkaar vonden’, zegt Luckje. De oven van Gaggenau, de inductiekookplaat van BORA, de Quooker met kokend en bruisend water, de grote koelkast; het geeft allemaal veel comfort. We hebben er niets dan lof over.’

‘We zitten veel hier beneden, sinds we deze keuken hebben. We hebben natuurlijk ook veel glas in de ruimte en hebben uitzicht op de gracht; er is altijd wat te zien. Het is een hele fijne ruimte geworden.’